This is a free Purot.net wiki
  • View:

Kirjoittajat

Sari Auramo

Olen luokanopettaja Mäntsälästä, Ohkolan koululta. Olen opettanut 16 vuoden aikana kaikkia alakoulun luokka-asteita. Tänä lukuvuonna oppilaani ovat tokaluokkalaisia, mutta rehellisesti sanottuna taidan viihtyä kaikkein parhaiten 5.-6. luokan opena. Mutta luokanopettajan työn yksi hienous on kuitenkin se, että pääsee opettamaan niin eri-ikäisiä oppilaita! Ja ihania ovat nämä tämänhetkisetkin naperot!

Vahvuuksiani opetustyössä ovat musiikki, kuvaamataito sekä erityisesti tieto- ja viestintätekniikan käyttö. Minusta on hauskaa etsiä uusia nettisivustoja tai ohjelmia erilaisiin opetustilanteisiin. Sen sijaan liikuntatunnit yritän vaihtaa aina pois...

Olen myös hyvin aktiivinen kansainvälisissä eTwinning-projekteissa ja toimin OPH:n eTwinning-kouluttajana eri puolilla Suomea.

Siviiliminä on neljän lapsen äiti. Asumme vuonna 1880 rakennetussa talossa, jonka eriasteinen remontointi on kestoharrastus. Puutarha rennolla otteella, erilaiset käsityökokeilut, lukeminen ja musiikki ovat asioita, joihin tässä elämänvaiheessa yritän myös löytää aikaa. Matkustelu erilaisilla kokoonpanoilla (ja ainakin kerran vuodessa kahdestaan miehen kanssa) on myös tärkeä osa elämääni.

Toivon, että jakamistani asioista on iloa ja hyötyä mahdollisimman monille!

1
Likers
heidituulia

Heidi-Tuulia Eklund

Musiikinlehtori ja draamaopettaja Salosta: Perniön yhteiskoulu on pääkouluni, Perniön lukiossa opetan musiikkia ja Moision yläkoulussa olen toinen musiikinopettajista. Lähes 16 vuoden opettajaura koulussa.

Ortodoksinen kirkon kanttorin tutkinto v. 1985. Kanttorin hommia ennen musiikinopettajan opintoja Sibelius-akatemiassa.

Laulunopettajaksi valmistuin Kuopion konservatoriosta musiikinopettajan opintojeni jälkeen. Lauludiplomin ja laulunopettajan jatkotutkinnon tein vuonna 1997, jonka jälkeen hain musiikinopettajan virkoja laulupuolen virkojen vähyydestä johtuen.

Ensimmäinen virkani oli Kangasniemellä, jossa olin neljä vuotta. Tuon jälkeen vuosi Toijalan yläasteella ja lukiossa, kunnes sain viran Perniöstä (nyk. Salon kaupungissa), jossa olen nyt yhtäjaksoisesti työskennellyt pian 10 vuotta.

Opiskeleminen on tuntunut olevan elämäntehtäväni. Eteeni tulee koko ajan kaikkea mielenkiintoista, josta pitää ottaa selvä. Opintoni taidekasvatuksessa Jyväskylän yliopistossa ovat "roikkuneet" työn mukana. Draamaopettajan aineopinnot sain tehtyä työn ohessa reippaassa tahdissa, mutta taidekasvatuksen gradu on yhä vaiheessa.

Opettamani aineet Perniön yhteiskoulussa ovat kaikille seiskoille musiikkia, valinnaisaineina 8.-9. luokilla bändi- ja laulukurssi (2), pitkä musiikin ja draaman kurssi (1) sekä valo ja ääni-kurssi (2). Lisäksi 8.-9. on lyhyt improvisaation kurssi (2).

Olen kiinnostunut kaikesta mahdollisesta, jota voin jollain tavalla hyödyntää opetuksessa. Viime aikoina sosiaalinen media ja mediakasvatus ovat alkaneet erityisesti kiinnostaa. Kuinka voin käyttää sosiaalista mediaa osana opetusta, on yksi ratkaisemattomista kysymyksistä.

Siviiliminä on kiinnostunut musiikin ja teatterin lisäksi golfista, puutarhan hoidosta ja matkustelusta.

1
Likers
Sariauramo

Nina Rantapuu

Olen äikänope Vihdistä. Opetan tällä hetkellä n. 500 oppilaan yhtenäiskoulussa. Olen kaikenlaisen avoimuuden vankkumaton kannattaja. Kiinnostuksen kohteitani ovat lisäksi mm. 

 

2
Likers
Sariauramo, heidituulia

Pauliina Mäkelä

Olen yhteisöllisen median kouluttaja Lempäälän Kuljusta. Sain vuonna 2009 epävirallisen lempinimen Suomen ensimmäinen Twitter-kuningatar. Vuodesta 2010 lähtien olen työskennellyt myös AVO-hankkeessa nettikätilönä.

Olen kouluttanut erilaisia työkaluja vuodesta 1996 lähtien. Yhteisölliseen mediaan liittyvät aineistoni löytyvät wikistä

Yritykseni on Kinda Oy: nettisivut ja wiki sekä Facebook-sivu. Lisätietoa työurastani löytyy CV blogistani.

Ylläpidän Facebookissa yli kymmenentä sivua ja olen useassa Facebook-ryhmässä aktiivinen jäsen.

Henkilökohtainen Facebook-profiilini

Julkinen Facebook-profiilini eli sivu

Twitter-profiilini

Olen innokas verkostoituja. Pidän kissoista ja villasukkien kutomisesta. Rakastan oppimista.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.