This is a free Purot.net wiki
  • View:

Twitter - sosiaalista mediaa 140 merkkiä

Mikä on Twitter? Mitä on tweettaaminen?

Twitteriin tutustuin Musiikin TeknoDida-koulutuksessa, johon osallistuin 6 op:n verran. En ollut aiemmin kuullut Twitteristä, mutta tekstiviestipalvelu netissä kuulosti hauskalta.

Hurahdin tähän sitten myöhemmin täysin, kun loin oman profiilin ja tutustuin kollegoihin ympäri maailman. Miten yksinäinen taideopettaja kaukana muista oman alan osaajista voi ylläpitää ammattitaitoaan ja -tietämystään, jollei ole kontaktikeinoja? Tähän Twitter antoi eräänlaisen mahdollisuuden. Olen saanut luotua kuin sattumalta itselleni upean verkoston eri alan osaajista ja näin laajentamaan omaa tietämystäni useastakin eri aiheesta.

Ihmeellistä, että Twitter on Suomessa vielä melko harvalla opettajalla käytössä. Profiilistaan voi aluksi tehdä suljetun, jolloin sinun kirjoitteluitasi voi seurata vain sinun seuraajasi, mutta he eivät voi laittaa niitä eteenpäin. Voit tweetata (=kirjoittaa) sinulle tärkeistä kysymyksistä ja saada siihen vastauksen joko välittömästi tai sitten pienellä viiveellä riippuen siitä ketä Twitterissä on kirjautuneena sinun kanssasi yhtäaikaa ja kuinka monta henkilöä sinua seuraa. Aloitin suljetulla profiililla, mutta moni sanoi, ettei voi laittaa viestejäni (140 merkkiä) eteenpäin, vaikka olisikin halunnut, joten siirryin julkiselle puolelle. Voin nyt valita kenen annan seurata minua ja blokata (poistaa) ne, joiden jutut eivät kosketa omiani. Ikävä kyllä seuraajissa voi olla myös sellaisia, jotka tavoittelevat hyötyä, mutta onneksi suomenkieli asettaa hieman esteitä sen suhteen. Nuo tissikuvien tarjoajat kun voi aina blokata pois tai kohteliaasti kieltäytyä kunniasta seurata heitä.

Kaikkien mielenkiintoisinta oli törmätä näihin Twitterissä tutustumiini henkilöihin livenä. Teimme Twitterissä treffit Educaan ja kohtasimme. Se oli yhtä jännittävää kuin eka treffeille meno, mutta todella mielenkiintoista ja mukavaa. Harmi vain aikaa ei ollut kovinkaan paljon, mutta juttu jatkui missäs muualla kuin Twitterissä.

Olen suunnitellut tunteja ja matkoja Twitterissä sekä saanut suunnattomasti apua näiden suunnittelemisessa. Suosittelen!

runoili: Heidi-Tuulia Eklund

1
Likers
Sariauramo

Opettajalle hyödyllinen verkostoitumiskanava

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Täysin samaa mieltä Heidi-Tuulian kanssa! Twitter on tuonut elämääni vaikka mitä mukavaa ja hyödyllistä!
Sariauramo Sariauramo   (26.02.2012 16:11)