This is a free Purot.net wiki
  • View:

Videoiden jakaminen

YouTube

Tunnetuin videoiden jakopalvelu lienee YouTube. Vuonna 2005 perustettu YouTube on nykyisin toiseksi suosituin hakukone! Tarmo Toikkanen mainitsi Educa-messuilla, että nykynuoret eivät enää "googlaa", vaan etsivät haluamastaan asiasta kertovan videopätkän Youtubestä.

YouTuben käyttäjäehdoissa kielletään videoiden kopiointi sivustolta. YouTubeen lähetetyt videot siis pysyvät YouTubessa.  (Sosiaalinen media opetuksessa, 2012)

Ilmaisen rekisteröitymisen jälkeen voit ladata YouTubeen videoitasi. Tämän jälkeen videoita voi katsella ilmaiseksi ilman käyttäjätunnusta, ja niitä on helppo liittää vaikkapa blogikirjoitukseen, sähköpostiin tai melkein minne tahansa.

Olen julkaissut YouTubessa mm. eTwinningistä kertovia koulutusvideoitani.

Videon voi myös piillottaa. Silloin se näkyy vain niille, joille olet lähettänyt videon linkin. Tästä lisää täällä! Olen käyttänyt tätä toimintoa, jos olen jakanut johonkin projektiin lähetetyn videon YouTubessä.

EduTube on muuten palvelu, johon kerätään nimenomaan opetuksessa hyödyllisiä YouTube-videoita.

Sari

Vimeo

Vimeo on  videoiden julkaisu- ja jakopalvelu, joka pärjää kilpailussa YouTuben kanssa ihan mukavasti. Vimeo säilyttää alkuperäiset lähettämäsi videot, jotka voit hakea tarvittaessa itsellesi. Säilytystilaa on käytettävissä 500 Mt lisää joka viikko (Sosiaalinen media opetuksessa, 2012).

Vimeoon tallennetun videon voi upottaa haluamallesi nettisivulle ylläolevan esimerkin mukaisesti tai  jakaa joko sähköpostilla tai monien sivustojen kautta:

Upotusta olen käyttänyt eTwinning-projekteissa ja nyt täällä.

 

Sari

Viddler

Viddler on palvelu, jota en ole vielä käyttänyt. Se on maksuton videoiden jakopalvelu, johon kukin voi lähettää lähes rajattomasti videoitaan. Videoon voi lisätä tageja ja teksti- tai videokommentteja haluamaansa kohtaan. Videot voi julkaista vain kontakteilleen (hyvä koulumaailmassa!) ja julkisesti kaikkien katseltavaksi. (Sosiaalinen media opetuksessa, 2012)

Varmasti kokeilemisen arvoinen!

Sari

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.