This is a free Purot.net wiki
  • View:

Videoiden muokkaamista

Windows Movie Maker

Elokuvien muokkaamiseen on paljon erilaisia ohjelmia. Yksi hyvä perusohjelma on Windows Movie Maker.

Olen tehnyt paljon elokuvaprojekteja (lähinnä 5.-6. luokan kanssa) niin, että oppilaat ovat ryhmissä keksineet juonen, tehneet käsikirjoituksen, osittain kuvakäsikirjoituksena ja kuvanneet elokuvan. Eri otokset on sitten siirretty tietokoneen verkkoasemaan, josta oppilaat ovat sitten hakeneet ne Movie Makeriin aloittamaansa projektiin.

Oppilaat ovat myös etsineet ilmaisista ja luvallisistas lähteistä erilaisia äänitiedostoja tai musiikkia ja tuoneet tiedostot sitten Movie Maker -projektiinsa. On tehty myös omia äänitiedostoja esim. Audacity-ohjelmalla.

Oppilaat ovat olleet todella paneutuneita ja kekseliäitä elokuviensa suhteen. Lopputuloksina on ollut yleensä noin 3-5 minuutin mittaisia, juonellisia tarinoita. Elokuvista on tehtyä mainosjulisteita ja ensi-iltaesitykseen koulun liikuntasalissa myös pääsylippuja. Emmekä tosiaankaan ole käyttäneet Movie Makeria kummempaa ohjelmaa.

Kirjoitteli Sari

iMovie Applelle

Minä olen käyttänyt Windows Moviemakerin lisäksi iMovie, jota itseasiassa vielä opettelen käyttämään, sillä työkoneeni on ollut vasta vajaan vuoden käytössä.

Muutenkin Windows-maailma on niin vahvasti kunnissa, että Mac-osaajia ei meidän työyhteisöstämme löydy ketään eikä kaupungin IT-herrat halua siitä edes puhuttavan.

Joka tapauksessa pidän iMoviesta senkin takia, että sen käyttö on vaivatonta. Raahaat materiaalia paikasta toiseen ja se on siinä.

Mietiskeli Heidi-Tuulia

iMovie by Heidi-Tuulia

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.